subota, 23. svibnja 2009.

najava nove sezone

Kad ste već počeli primjećivati da na kazališnoj sceni nedostaje nešto na što ste se u prošloj sezoni bili navikli, dramatuški kolektiv vas podsjeća – Mala noćna čitanja ponovo su s vama. Projekt posvećen davanju vidljivosti mladim, nepostavljanim i neobjavljivanim dramskim autorima nakon prošlogodišnjeg izdanja na kojem je predstavljeno pet dramskih tekstova mlađe generacije,ove sezone ponovo nudi četiri svježe drame studenata Akademije dramske umjetnosti.

Nakon objavljenog poziva mladim autoricama i autorima, dk je u sezoni 2008./2009. odabrao tekstove jednog mladog autora i tri mlade autorice koje će predstaviti na dk mini festivalu, koji će se održati od 25. do 29.5.2009. na velikoj sceni Teatra &TD.



Od utorka do petka, s početkom u 21.30h u &TD-u tako ćete moći čuti drame koje potpisuju Ivan Turković-Krnjak (Sudbina Madagaskar), Nina Gojić (Ljubav na prvu rečenicu), Ivana Karačonji (Ponedjeljkom. Soba 303.) i Vedrana Klepica (J.A.T.O.). dk mini festival, kao posebna gošća, u ponedjeljak u 20h otvara mlada redateljica Tea Tupajić projektom Bolest smrti koji tematizira sam čitalački čin te prepituje njegove performativne mogućnosti. (Zbog ograničenog broja mjesta, mjesta na otvorenju osigurana su samo uz pozivnicu.)

S nadom da je malo entuzijazma ostalo sačuvano i za novu sezonu, dk vas poziva da se ponovo pridružite programu Mala noćna čitanja Teatra &TD i dramaturškog kolektiva.
Na vama je da se pridružite kao angažirana gledateljica/gledatelj doprinesete uspjehu ove revolucionarne inicijative i u novoj sezoni!

Autori projekta: Jasna Žmak i Goran Ferčec
Produkcija: Petra Glad

Nema komentara: